Velkommen til Nyord Kirkes hjemmeside

Næste gudstjenester:

Lørdag den 21. oktober kl. 11.00 er der familiegudstjeneste i Nyord kirke.
Der er samtidigt 2 barnedåb. Alle er velkomne - f.eks. til at tage sit barnebarn med i kirke.

Præst: Lene Skov Opsahl
Organist: Addi Vaupel
Sanger: Elsebeth Banke

500 året for reformationen – fejring søndag den 29. oktober kl. 14.

Ifølge traditionen slog Martin Luther sine 95 teser mod den katolske kirke op på kirkedøren i Wittenberg Allehelgensaften i 1517. Det regnes for at være begyndelsen på den reformation, som førte til et brud med Den katolske Kirke og etableringen af den evangelisk-lutherske kirke. Derfor er den 31. oktober egentlige reformationsdag.

Desværre falder reformationsdagen 2017 ikke på søndag, men på en tirsdag. Vi bruger den nærmeste søndag til at fejre det store jubilæum. Den falder den 29. oktober – vi fejrer det blandt andet ved at plante et æbletræ uden for kirken. Martin Luther blev spurgt, hvad han ville gøre, hvis han vidste, at verden ville gå under i morgen. Luther svarede, at ”så ville han plante et træ – måske et æbletræ.”

Træet er et gammelt kristent symbol kendt fra bibelen i omtalen af livstræet og kundskabens træ, men også vintræet, der er et Kristussymbol og trækorset, som Jesus blev henrettet på. Træer overlever menneskets forgængelighed og er et urgammelt billede på opstandelse og evigt liv. Den 29. oktober står i reformationens tegn. Vi planter et æbletræ uden for Nyord kirke, som kan stå i mange generationer og bære frugt til glæde for menigheden. Efter fejringen og træplantningen er der æblekage, æblevin og hygge i vaskehuset.

Søndag den 5. november kl. 10.30 - Allehelgen

Præst: Lene Skov Opsahl